Чопська міська рада
Закарпатська область, Ужгородський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Інформація про роботу Управління праці та соціального захисту населення протягом 2023 року та за І квартал 2024 року

Дата: 22.04.2024 12:27
Кількість переглядів: 37

Фото без опису

Управління праці та соціального захисту населення Чопської міської ради (далі - Управління) супроводжує бюджетні програми, є головним розпорядником коштів державного бюджету нижчого рівня, виконує функції, пов’язані із призначенням державної допомоги сім’ям з дітьми, державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям, особам, які не мають права на пенсію та особамз інвалідністю, дітям, батьки яких ухиляються від сплати аліментів, та інших  видів державної допомоги, передбачених законодавством, які є соціально необхідними.

Підтримка різних верств населення Чопської міської територіальної громади-один з головних пріоритетних напрямків діяльності Управління. З цією метою щоденно проводиться робота по реалізації цілої низки нормативно-законодавчих актів України, обласних та міських програм.

Управлінням прийнято та опрацьовано вхідної кореспонденції 2380 документів (листи, рішення, розпорядження, заяви тощо).

Сформовано та відправлено 857 платіжних доручень.

З метою призначення державних соціальних допомог, проведено 147 обстежень матеріально-побутових умов сім’ї, за результатами яких складені відповідні акти.

Підготовлено 950 проектів рішень на розгляд  виконавчого комітету.

Проводилася постійна інформаційно-роз'яснювальна робота під час особистих звернень, засобами масової інформації щодо отримання різних видів державних соціальних допомог, статусів ВПО, багатодітної сім'ї, особи з інвалідністю внаслідок війни, члена сім'ї загиблого захисника чи захисниці, отримання матеріальної допомоги відповідно до комплексної цільової Програми «Турбота на 2023-2024 р.р.», реабілітаційних послуг, змін до чинного законодавства та підготовлено пакети документів для виплати 100000,00 грн -4 членам сімей загиблих по Регіональній програмі соціальної підтримки ветеранів війни, військовослужбовців та членів їх сімей на 2023-2024 р.р.

У 2023 році Управління продовжило свою клопітку роботу по зверненню громадян:

-  за заявами щодо отримання різних видів допомог,  компенсаційних виплат  прийнято 790 рішень,

- 21 дитина пільгових категорій направлена на відпочинок у ДП Клінічний санаторій «Карпати»,

- 23 особи пільгової категорії: учасники БД та особи з інвалідністю направлені на реабілітацію до Виноградівського геріатричного пансіонату,

- 5 дітей з інвалідністю направлено на реабілітацію до Міжнародної реабілітаційної клініки «Казявкіно» у м. Трускавець, реабілітаційного центру «Еліта» у м. Львів, Центру медико-соціальної реабілітації дітей Ім. Св. Михайла у с. Ратівці,

- створено 27 направлень щодо надання засобів технічної реабілітації в  Центральній базі осіб з інвалідністю, 

- видано та продовжено термін 150 бланків посвідчень батьків та дітей з багатодітних сімей, 45 бланків посвідчень особам з інвалідністю з дитинства та особам з інвалідністю загального захворювання, які не мають  права на пенсійну виплату, 17 бланків посвідчень для осіб з інвалідністю внаслідок війни, членів сім'ї загиблого захисника чи захисниці України, 3 бланки посвідчень ветерана праці.

Протягом вересня-грудня 2023 р. проведено наповнення та здійснюється  промислове використання для призначення та виплати 6 видів державних соціальних допомог у Web-системі Єдина Інформаційна Система Соціальної Сфери.

Протягом жовтня-грудня 2023 р. проведено наповнення Реєстру багатодітних сімей в Web-системі Міністерства соціальної політики, станом на 01.01.2024 р. на території Чопської МТГ обліковано 170 багатодітних сімей.

Сформовано реєстр осіб, які отримали поранення під час захисту незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України - 32 особи та 10 членів сімей загиблих воїнів. Проведено анкетування 21 особи з числа військовослужбовців та  членів сімей загиблих воїнів.  Приймали участь у розробці меморіальних стендів присвячених загиблим Героям громади та в усіх заходах щодо вшанування пам'яті  загиблих воїнів, мешканців Чопської МТГ.

Протягом 2023 р. за потреби проведено 6 засідань опікунської ради з питань забезпечення прав та інтересів повнолітніх осіб, які потребують опіки/піклування, за результатом яких:

  1. Підготовлено 1 звернення до Ужгородського міськрайонного суду для визнання особи недієздатною * (протокол № 3 від 05.05.2023 р.).
  2. Підготовлено та надано до судових органів  3 висновки (подання) органу опіки та піклування про доцільність призначення опіки над недієздатною особою, в разі визнання її такою в судовому порядку (протокол № 1 від 10.01.2023 р., протокол № 2 від 18.04.2023 р.,  протокол  № 4 від 13.06.2023 р.)  
  3. Вирішено питання про влаштування особи похилого віку, одинокої мешканки Чопської міської територіальної громади в заклад для людей похилого віку, які потребують щоденного стороннього догляду  (протокол № 5 від 11.10.2023 р., про поміщення особи в Центр надання соціальних послуг Великодобронської сільської ради Ужгородського району Закарпатської області, за рахунок коштів іншої субвенції з місцевого бюджету на надання соціальних послуг тимчасового цілодобового перебування у даному закладі з метою отримання стороннього догляду).
  4. Вирішено питання про тимчасове покладення виконання обов’язків опікуна на іншу особу, яка перебуває  у сімейних, родинних стосунках з підопічним, до повернення законного опікуна, призначеного згідно рішення Ужгородського міськрайсуду, із зони бойових дій під час повномасштабного вторгнення рфна територію України * (протокол № 2 від 18.04.2023 р.)
  5. Звільнено законних опікунів від покладених на них обов’язків з опіки над повнолітніми недієздатними особами, у зв’язку зі смертю підопічних * ( протокол № 6 від 01.12.2023 р.)

Орган опіки та піклування провадить й іншу діяльність щодо забезпечення прав та інтересів повнолітніх недієздатних осіб, у тому числі:

  • безпосередньо веде справи щодо опіки та піклування (покладається на Управління праці та соціального захисту населення виконавчого комітету Чопської міської ради) ,
  • веде облік щодо осіб, які потребують опіки та піклування,
  • здійснює нагляд та контроль за діяльністю опікунів / піклувальників,
  • веде реєстр особових справ підопічних, алфавітну книгу.      

У 2023 році відповідно до Правил опіки та піклування, затверджених спільним наказом Державного комітету України у справах сім’ї та молоді, Міністерства освіти України, Міністерства охорони здоров’я України і Міністерства праці та соціальної політики України від 26.05.1999 року № 34/166/131/88  згідно графіку було планово відвідано 4осіб, які перебувають на обліку в органі опіки та піклування Чопської міської ради відповідно до реєстру. Акти перевірки за місцем проживання підопічних долучені до особових справ. Під час відвідування зауважень до опікунів щодо неналежного виконання ними обов’язків не встановлено. Повнолітні недієздатні особи забезпечені усіма необхідними матеріалами та предметами (одягом, продуктами харчування, ліками, тощо), створені необхідні побутові умови для забезпечення життєдіяльності, здійснюється належний медичний догляд.   

Окрім цього 2 осіб, які перебувають на обліку, скористалися можливістю отримати допомогу, а саме:

  • у травні 2023 року надання одноразової матеріальної допомоги окремій мешканці територіальної громади, що опинилася в складних життєвих обставинах, відповідно до цільової комплексної Програми «Турбота на 2023-2024 р.р.»,
  •  у жовтні 2023 року, за рекомендацією Управління праці та соціального захисту населення, 1 особа, з числа підопічних, відповідно до заяви опікуна проходила лікування в Обласному центрі комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю, м. Виноградів Закарпатської області. 

Окрім цього, за державною бюджетною програмою 1501040 за напрямом «Здійснення заходів з професійної адаптації, соціальна та професійна адаптація ветеранів війни, осіб, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, членів сімей таких осіб, постраждалих учасників Революції  Гідності, членів сімей загиблих (померлих) ветеранів війни, членів сімей загиблих (померлих Захисників та Захисниць України» на 2023 рік в УПСЗН відповідно напрямів використання бюджетних коштів запланована сума 5700,00 грн. щодо надання послуг з організації професійного навчання за напрямом «водій автотранспортного засобу категорії «Д»  використана в повному обсязі.  Таким чином, учасник бойових дій, з числа діючих військовослужбовців Збройних Сил України,  отримав послуги із здійснення заходів із професійної адаптації із суб’єктами освітньої діяльності.

Управлінням забезпечено своєчасне призначення та виплата державних соціальних допомог відповідно до вимог чинного законодавства.

Для призначення та виплат державних соціальних допомог по запиту Управління надавались дані за допомогою інформаційно-пошукової системи, надсилались запити до ДФС, ПФУ та ІОЦ Мінсоцполітики України. Надавались відомості на виплату банкам та укрпошті.

Із загального фонду державного  бюджету отримано фінансування в сумі 20996802,57 грн. для оплати державної допомоги сім’ям, компенсації за продукти харчування учасникам ліквідації на ЧАЕС,  щомісячної грошової допомоги тимчасово переміщеним особам, одноразової матеріальної допомоги малозабезпеченим та особам з інвалідністю.

Нараховані видатки у сумі 20996802,57  грн.,  повністю оплачені у 2023р.

Станом на 01.01.2024 р. відсутня дебіторська та кредиторська заборгованість.

Після повномасштабного вторгнення ворога на територію нашої країни збільшено навантаження на працівниківУправління, яким довелось прийняти велику кількість внутрішньо переміщених осіб(ВПО) та призначити допомоги.

 Протягом 2023 року проведено опрацювання по наданих Міністерством фінансів України 907 рекомендацій по верифікації одержувачів усіх видів допомог, проведено продовження та перерахунок  виплат допомог згідно періоду дії військового стану, зміни прожиткового мінімуму.

Кількість одержувачів всіх видів допомог протягом  2023 року:

Вид державної допомоги

Кількість одержувачів

Допомога у зв’язку з вагітністю та пологами

58

Допомога при усиновленні дитини

0

Допомога при народженні дитини

420

Допомога на дітей, над якими встановлено
опіку чи піклува

13

Допомога на дітей одиноким особам

65

Допомога на дітей з важкими захворюваннями

3

Державна соціальна допоиога малозабезпеченим сім'ям

31

Відшкодування вартості послуги з догляду за дитиною до трьох років „муніципальна няня”

2

Грошова компенсація вартості одноразової натуральної допомоги  "пакунок малюка"

59

Допомога на дітей, які виховуються у багатодітних сім'ях

96

Тимчасова державна допомога дітям, батьки яких ухиляються від сплати аліментів

5

Державна соціальна допомога  особам з інвалідністю з дитинства та дітям з інвалідністю

143

Допомога особі, яка проживає разом з особою з інвалідністю I чи II групи внаслідок психічного розладу

4

Допомога особам, які не мають права на пенсію, та особам з інвалідністю

91

 

Допомога непрацюючій особі, яка досягла загального пенсійного віку

4

Компенсаційна виплата непрацюючій працездатній особі, яка доглядає за особою з інвалідністю I групи, а також за особою, яка досягла 80-річного віку

4

Компенсація за надані соцпослуги

18

Допомога внутрішньо переміщеним особам

735

Разом

1751

Управлінням  протягом 2023 року із загального фонду   бюджету Чопської міської територіальної громади отримано фінансування у сумі 6641978,22 грн.

З метою посилення соціального захисту мешканців Чопської міської територіальної громади, в Управлінні, протягом 2023 року на виконанні знаходились  три  Програми  Чопської міської територіальної громади:

1.  «Програма надання інших пільг окремим категоріям громадян  Чопської міської територіальної громади  на 2023р» яка була затверджена рішенням 27 сесії восьмого скликання Чопської міської ради Закарпатської області від 09.11.22  р № 16 ( виконана на 42,6%) :

2. «Програма  відшкодування компенсації за перевезення окремих пільгових категорій громадян  Чопської міської територіальної громади  на приміському сполученні загального користування  залізничним транспортом на 2023рік», яка була затверджена   рішенням  27ї сесії восьмого скликання Чопської міської ради від 09.11.22 р № 15 ( виконана на 35,97%), при плані 250000,0 грн. використано 89914,88 грн. 

3. Цільова комплексна програма «Турбота на  2023-2024роки» , яка була затверджена рішенням 27-ї сесії сьомого скликання Чопської міської ради   від 09.11. 2022 р № 17 (зі змінами) 2023 рік

Зміст заходів

Сума

(грн.)

Осіб

Одноразова  матеріальна допомога окремим мешканцям територіальної громади, що опинилися в складних життєвих обставинах

1315600,00

804

Одноразова матеріальна допомога мешканцям територіальної громади, які досягли 80, 85, 90, 95, 100 річного віку та більше  

56000,0

56

Надання одноразової матеріальної допомоги мешканцям Чопської міської територіальної громади, у яких вперше діагностували онкологічне захворювання

370000,0

37

Надання матеріальної допомоги на поховання деяких категорій осіб (які були зареєстровані на території Чопської міської територіальної громади) та які не працювали  і не отримували пенсію, виконавцю волевиявлення померлого або особі, яка зобов’язалася поховати померлого (надається особам, які зареєстровані у Чопській міський територіальній громаді) згідно Постанови КМУ № 99 від 31.01.2007р.

63000,0

21

Здійснення компенсаційних виплат фізичним особам, які надають соціальні послуги мешканцям громади на непрофесійній основі

340471,32

18

Надання одноразової матеріальної допомоги окремим категоріям малозабезпечених громадян на проведення міських заходів, з нагоди відзначення Дня воїна- інтернаціоналіста

16000,0

32

Одноразова матеріальна допомога пораненим та травмованим (або одному з членів їх сімей) військовослужбовцям (які зареєстровані на території Чопської міської територіальної громади) під час безпосередньої участі у бойових діях,  що ведуться на території  України з 24.02.2022р.

340000,0

17

Оплата поштових послуг

20208,63

 

Відшкодування послуг за організацію надання ритуальних послуг:

- померлих одиноких мешканців  територіальної громади;

9200,0

1

Відшкодування послуг за організацію надання ритуальних послуг невпізнанного трупа, померлого на території Чопської міської ТГ

9450,0

1

Відшкодування  послуг за організацію надання ритуальних послуг загиблих/померлих військовослужбовців Чопської міської територіальної громади під час бойових дій, що ведуться на території  України з 24.02.2022 р.

12200,0

3

  •  Надання одноразової матеріальної допомоги   з нагоди відзначення Дня Чорнобильської трагедії

15000,0

30

  •  Одноразова матеріальна допомога з нагоди відзначення дня Перемоги

6000,0

12

Одноразова матеріальна допомога представнику  сім`ї  загиблого/померлого військовослужбовця під час бойових дій, що ведуться на території  України з 24.02.2022 р

200000,0

4

Щорічна одноразова допомога члену сім’ї загиблого під час безпосередньої участі у бойових діях, що ведуться на території  України з 24.02.2022 р військовослужбовця, якому посмертно присвоєно звання «Почесний громадянин міста Чоп»

120000,0

6

Оплата послуг ГО «Клуб ветеранів міста Чоп»

10000,0

50

Одноразова матеріальна допомога учасникам БД з нагоди відзначення Дня захисника та захисниць України

350000,0

35

Одноразова матеріальна допомога учасникам БД на поточний ремонт житла

3000,0

1

РАЗОМ

3256129,95

1128

За 1 квартал 2024 року  із загального фонду державного  бюджету отримано фінансування в сумі 5 598 629,79  грн.

Із загального фонду   бюджету Чопської міської територіальної громади за 1 квартал 2024 року отримано фінансування у сумі  1 714 485,15  грн.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь