Чопська міська рада
Закарпатська область, Ужгородський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Майже 200 витоків газу в 10 будинках виявили газовики під час проведення технічного обслуговування

Дата: 10.05.2024 11:27
Кількість переглядів: 119

Фото без опису

Спеціалісти Закарпатської філії «Газмереж» розпочали планові роботи з технічного обслуговування внутрішньобудинкових систем газопостачання багатоквартирних житлових будинків. 

З кінця квітня ці роботи паралельно проводяться в Ужгороді, Сваляві, Хусті, Великому Березному та інших населених пунктах. За місяць спеціалісти з ТО опрацюють майже 100 адрес та перевірять стан внутрішньобудинкових газових мереж багатоповерхівок. До кінця року газовики перевірять понад 800 багатоквартирних будинків. 

«Станом на сьогодні наші спеціалісти провели обслуговування 10 будинків в Ужгороді, Мукачеві та Хусті. Перевірили газопроводи спільного користування у під’їздах та безпосередньо у помешканнях споживачів, а це понад 650 квартир. Будинки переважно старі, деяким із них більше 60 років, відповідно газові мережі зношені: ми виявили та усунули 196 витоків газу, кожен із яких — це потенційна небезпека для мешканців будинку», — розповідає начальник відділу ТО Закарпатської філії ТОВ «Газмережі» Віктор Русин.

Планові роботи з ТО ВБСГ багатоповерхівок включають:

  • перевірку на герметичність внутрішньобудинкової системи газопостачання і з’єднань газопроводів та газового обладнання, розміщених за межами приміщень споживачів;
  • усунення виявлених витоків газу з повторною перевіркою газових мереж на герметичність;
  • технічне обслуговування запірних пристроїв, установлених на газопроводах після першого вимикаючого на газопроводі-вводі та до першого вимикаючого в приміщенні споживача.

Усе це робиться заради безпеки споживачів і належної експлуатації внутрішньобудинкових систем газопостачання, адже мережі регулярно перевірятимуть щодо можливих витоків газу, а несправності усуватимуть. 

Інформація з графіками проведення робіт заздалегідь буде розміщена на дошках оголошень будинків. Окрім того, з графіками за адресами проведення техобслуговування можна буде ознайомитись на сайті філії.

Прес-центр Закарпатської філії ТОВ «Газмережі України»


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь