Чопська міська рада
Закарпатська область, Ужгородський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Відбулося засідання комісії з питань ТЕБ та НС (ФОТО)

Дата: 10.05.2024 12:39
Кількість переглядів: 174

Фото без опису

Сьогодні, 10 травня, відбулося планове засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Окрім членів комісії ТЕБ і НС, на засіданні були  присутні АБС АТ «Укрзалізниця» Олександр Борейко та головний інспектор ВЗНС Ужгородського РУ Іван  Тербан.

Комісія розглянула чотири питання порядку денного:

І.   Щодо подальшого режиму роботи та функціонування пунктів незламності на території Чопської МТГ.

ІІ.  Про стан аварійних, занедбаних об’єктів нерухомості, що перебувають у власності АТ «Укрзалізниця» на території м. Чоп.

ІІІ. Про заходи із забезпечення готовності фонду захисних споруд цивільного захисту на території Чопської МТГ.

ІV. Про протипожежну небезпеку на Чопському місці видалення відходів.

По першому питанню виступили міський голова Валерій Самардак та начальник відділу з питань режимно - секретної та мобілізаційної роботи, ТЕБ і НС Лариса Фомічова

На території громади  діють:

- 6   пунктів незламності в адміністративних будівлях Чопської міської ради;

- 1   6 ДПРЧ 1 ДПРЗ ГУ ДСНС України у Закарпатській області;

- 1   залізничний вокзал ст. Чоп;

- 6  на мережі АЗС.

Заслухавши інформацію доповідачів, комісія вирішила затвердити перелік діючих пунктів незламності на території Чопської МТГ, а інші тимчасово перевести в режим готовності до відкриття. Було встановлено, що пункти незламності, які переведені у режим готовий до відкриття мають бути розгорнуті не менше ніж 2 години з моменту виникнення надзвичайної ситуації.

ІІ.  Про стан аварійних, занедбаних об’єктів нерухомості, що перебувають у власності АТ «Укрзалізниця» на території м. Чоп доповідав фахівець із ЦЗ на станції Чоп  Володимир Чайка.

Про стан  аварійних, занедбаних будівель питання розглядалося на кожній зустрічі з представниками АТ «Укрзалізниця», неодноразово направлялися листи, виносилися на засідання Чопської міської територіальної комісії з питань ТЕБ та НС. Але ніяких зрушень з цього питання не відбулося. За ці роки вони ще більше прийшли у аварійний стан, заважають мешканцям, загрожують стихійними звалищами та травмами дітям. Необхідність прийняття відповідних рішень щодо очищення території від старих, аварійних будівельних конструкцій, підтримання на них належного санітарного стану балансоутримувачами, або передачі цих об’єктів та земельних ділянок, на яких вони розміщені, до комунальної власності Чопської міської територіальної громади. За останні роки ці об’єкти прийшли у непридатний стан, втратили будь-яку цінність, відновити та добудувати їх технічно неможливо, як і утримувати далі у належному санітарному стані силами  АТ «Укрзалізниця».     

Йдеться про  три об'єкти:

- будівля  котельні  з металево трубою, яка тримається на тягах по вул. Миру - напівзруйнована будівля колишньої котельні поряд  із багатоквартирним житловим будинком по просп. Залізничників, 2 Б,В,Г;

- будівля  котельні  вул.  Молодіжній, 25  – одна із стін впала, поряд житлові будинки мешканців міста;

- теплова мережа, яка проходить по території міста, не використовується більше 17 років,  зруйновані елементи утеплення, висять шматки скловолокна, рубероїду, металевих конструкцій.

У підсумку було вирішено звернутися до керівництва АТ «Укрзалізниця» про передачу цих аварійних, занедбаних об’єктів та земельних ділянок, на яких вони розміщені, до комунальної власності Чопської міської територіальної громади, або про демонтаж чи консервування цих об’єктів.

Щодо заходів із забезпечення готовності фонду захисних споруд цивільного захисту на території Чопської МТГ доповідали Лариса Фомічова, Іван  Тербан, Володимир Чайка. Було зауважено, що на території громади розміщено:

10  сховищ (2  не готові для використання за призначенням);

2   протирадіаційні укриття;

31 найпростіше укриття.

Сховища належать АТ «Укрзалізниця», ПРУ, одне знаходиться на балансі  6 ДПРЧ 1 ДПРЗ ГУ ДСНС України у Закарпатській області та 1 с. Соломоново на балансі Чопської міської ради. Найпростіші укриття мають всі заклади освіти - 11, 17- багатоквартирні будинки, адміністративна будівля Чопської міської ради. КНП ЧМР «Чопська міська лікарня» та залізничний вокзал станції Чоп.

Найбільше занепокоєння викликають найпростіші укриття розміщені у багатоквартирних будинках. У червні місяці особливу увагу буде приділено укриттям в цих будинках. З метою забезпечення потреб людей із особливими потребами укриття необхідно облаштувати засобами доступу для осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп. 

По четвертому питанню було зазначено, що території громади розташоване Чопське місце видалення відходів, де нещодавно трапилося загорання побутових відходів. Із  метою попередження виникнення пожеж на ньому, а також забезпечення протидії пожежам під час пожежонебезпечного періоду 2024 року, необхідно розбити комплекс заходів.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь