Чопська міська рада
Закарпатська область, Ужгородський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Інформація про роботу відділу ведення Державного реєстру виборців протягом І кварталу 2024 року

Дата: 28.05.2024 09:10
Кількість переглядів: 128

Фото без описуПостановою Центральної виборчої комісії №83 від 22 грудня 2023 року було відновлено функціонування автоматизованої інформаційно-комунікаційної системи "Державний реєстр виборців" у частині періодичної актуалізації (періодичного поновлення) бази даних Державного реєстру виборців у порядку, встановленому Законом України "Про Державний реєстр виборців".

Відділ ведення Державного реєстру виборців Чопської міської ради протягом  І кварталу 2024 року виконував всі основні завдання, які визначені чинним законодавством України та службою розпорядника Державного реєстру виборців. Станом на квітень 2024року: кількість виборців Чопської міської територіальної громади становить - 11803 особи, з них мають виборчу адресу -11328 і 475 без виборчої адреси і зняті з  реєстраційного обліку по місцю вибуття; померлих - 803 ; особи,  яким скасовано громадянство - 2; недієздатних - 3; осіб, які не здатні самостійно пресуватися - 84.

Протягом всього періоду здійснювалося ведення картографічного обліку виборчих дільниць, що діють на постійній основі у Геоінформаційній підсистемі АІКС “Державний реєстр виборців” і їх кількість налічує 10, та ведення  програмними засобами адресного реєстру нашої громади, до якого занесено 115 вулиць та 2921 будинок,  які  і формують  межі виборчих дільниць. 

Відділом ведення Державного реєстру виборців Чопської міської ради постійно здійснюється: перевірка відомостей, співставлення через систему пошуку в автоматизованій інформаційно-комунікаційній системі “Державний реєстр виборців” (далі АІКС); внесення необхідних записів, чи змін до електронних карток виборців; знищення записів про виборців; внесення до електронної бази  Реєстру даних про 18-ти річних, та відсутніх виборців; зміну прізвища, імені, по батькові; зміну дати і місця народження; зміну виборчої адреси в межах громади та прибуття / вибуття виборців (виборча адреса виборця визначається за зареєстрованим місцем проживання та адресою житла виборця відповідно до Закону України "Про свободу пересування та вільний вибір місця проживання в Україні"); набуття та зняття статусу нездатних самостійно пересуватися; набуття та зняття статусу недієздатних; внесення записів про дату смерті виборців; формування звернень засобами АІКС відносно військовослужбовців строкової служби, які прибули для проходження служби до військових частин, що знаходяться на території нашої територіальної громади. Ці дії проводяться на основі отриманих відомостей про виборців в результаті поновлення бази даних Реєстру, опрацювання звернень від  інших органів Реєстру, переадресованих засобами АІКС “Державний реєстр виборців” та  на виконання доручень Служби розпорядника реєстру.

Відповідно до статті 22 Закону України “Про Державний реєстр виборців” відділом ведення Державного реєстру виборців здійснюється щомісячне (до 5 числа) поновлення бази даних Реєстру. З моменту відновлення функціонування Реєстру кожного понеділка відкривається новий період поновлення, який необхідно опрацювати і закрити до кінця тижня. Суб’єктами подання у відповідності до цієї статті Закону на території нашої громади є - Ужгородський районний відділ Головного управління державної міграційної служби України у Закарпатській області, Ужгородський міськрайонний суду Закарпатської області, орган реєстрації Чопської міської ради,  Управління праці та соціального захисту населення Чопської міської ради, Ужгородський міський відділ державної реєстрації актів цивільного стану Головного управління юстиції у Закарпатській області, міський голова, військова частини Т0300 та 94 прикордонний загін військової частини 1493. Відомості періодичного поновлення Державного реєстру виборців  у визначені терміни перевіряються  працівниками відділу за допомогою спеціального програмного забезпечення  та завантажуються до системи АІКС  для внесення зміни до бази даних Державного реєстру виборців. Також, у разі проведення уточнень записів, які не співпадають з базою даних Реєстру при обробці даних періодичного поновлення, за результатами запитів до відповідних органів, працівники відділу самостійно створюють відомості, які називаються ініціативними і проводять  зміни, актуалізуючи їх до правильних даних. Слід зазначити, що протягом  першого  кварталу 2024 року без порушень термінів було завантажено всі планові відомості, подані суб’єктами періодичного поновлення за період 01.03.2022-31.03.2022 по 01.03.2023-31.03.2023.

Протягом цього періоду відділом ведення Державного реєстру виборців було опрацьовано 240 відомостей, з яких 19- ініціативні, відносно 708 осіб.

Постійно проводилася робота щодо забезпечення  підтримки в актуальному стані АІТС Реєстру, шляхом візуального та автоматизованого контролю за повнотою і коректністю персональних даних Державного реєстру та виявлення некоректних записів (кратних включень). З цією метою було сформовано 7 інформаційних  запитів до суб’єктів подання відомостей відносно 170 виборців.

За перший квартал 2024 року було видано 110 наказів начальника відділу ведення Державного реєстру виборців Чопської міської ради, щодо внесення відповідних змін відносно персональних даних  осіб бази даних Державного реєстру виборців та внесення записів до бази даних Держреєстру. А саме :

- про внесення запису до бази даних реєстру- 19 наказів, відносно  49 осіб;

- про внесення змін до ідентифікаційних персональних даних виборця у Реєстрі - 29 наказів,  щодо  259 осіб;

- про вибуття виборців - 10 наказів відносно 176 осіб:

- зміна виборчої адреси за зверненнями інших відділів - 28 наказів, відносно 66 осіб;

- знищення запису по ст 17 ч.5 - 18 наказів,  відносно 55 осіб;

- зміни місця народження за змінами в АТУУ - 3 накази  відносно 21 особи;

- зміну у виборчій адресі при змінах в геонімах /будинках - 3 накази, стосовно 1199 виборців.

Для усунення розбіжностей в даних при співставленні виборців під час  обробки відомостей періодичного  поновлення було проаналізовано 66 обставини з  цього екрану через запити до суб’єктів подання відомостей, які були приведені у відповідність шляхом ініціативних відомостей.

У відповідності до вимог розпорядника Реєстру проведені всі планові роботи комплексної системи захисту інформації (КСЗІ) автоматизованої інформаційно-комунікаційної системи “Державний реєстр виборців” відділу та оновлено програмне забезпечення, а також здійснювалося ведення відповідних екранів у програмі АІКС “ДРВ” щодо функціонування комплексної системи захисту інформації.

Здійснювалася робота по опрацюванню переадресованих рядків відомостей  та  погодженням звернень  інших відділів. В першому кварталі було сформовано 14 переадресувань про  виборців, які  вибули з військових частин,  в зв'язку із закінченням строкової служби. За звітний період були отримані  переадресування від інших відділів ведення Держреєстру виборців відносно 10 виборців, які  були опрацьовані шляхом заведення ініціативних відомостей. В основному, це дані про  виборців, які померли поза межами нашої громади; виборців, які змінили ПІБ та досягли 18-річного віку.

Також проводилася робота з обліку відомостей про  зміни в адресному реєстрі, а саме - присвоєння адрес новим житловим будинкам з прив’язкою цих  будинків до виборчих дільниць та перейменуванням вулиць.

У зв’язку із перейменуванням вулиць відбулися зміни опису меж виборчих дільниць, що зумовило реєстрацію змін у довіднику виборчих дільниць, що діють на постійній основі і в подальшому тягне за собою формування подання до Центральної виборчої комісії з метою внесення змін до звичайних виборчих дільниць.

Додаткової уваги потребує робота з опрацюванням екранів щодо даних відносно виборців, які вибули з установ відбування покарань та знялися з обліку в Міністерстві закордонних справ. Було проаналізовано стан 110 виборців в Реєстрі та взято до уваги той факт, що нова виборча адреса може бути в межах  нашого відділу ведення. За підсумками перевірки, проведеної разом із відділом реєстрації нерухомого майна, бізнесу та реєстрації місця проживання УЦНАП жодна з вказаних майбутніх виборчих адрес не була підтверджена.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь