Чопська міська рада
Закарпатська область, Ужгородський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Триває збір підписів петиції про присвоєння звання Героя України (посмертно) мешканцю міста Чоп Іл’ї Богачуку

Дата: 05.07.2024 09:21
Кількість переглядів: 123

Фото без описуШановні мешканці громади! Нагадуємо!

Триває збір підписів петиції матері загиблого Героя Жанни Богачук про присвоєння звання Героя України (посмертно) її сину, мешканцю міста Чоп Іл’ї Богачуку! На сьогодні петицію підписали 16 323 осіб. Кожен голос важливий!

Богачук Іл’я Валерійович народився в місті Чоп 21 липня 1998 року. Навчався в Чопській ЗОШ І-ІІІ ступенів № 1, яку закінчив в 2015 році. Навчався за кордоном в Чехії, Національному державному університеті імені Івана Франка, Львівському державному університеті внутрішніх справ на магістратурі «Право» Національної академії внутрішніх справ, яку не встиг закінчити.
01 липня 2019 року долучився до лав Державної прикордонної служби України «Нове обличчя державного кордону» Луцького прикордонного загону. Проходив службу у підрозділах Луцького, Краматорського та Сумського прикордонних загонах.
З 28 серпня 2020 року брав участь у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії окупантів в Донецькій та Луганській областях, перебуваючи безпосередньо у н.п. Мар’їнка Донецької області, учасник АТО/ООС.
З першого дня вторгнення російських окупантів у складі відділу прикордонної служби «Мар’їнка» Донецької області став на оборону нашої держави.
24 лютого 2022 року зустрів ворога саме в н.п. Марʼінка Донецької обл. по 02 липня 2022 року боронив в прямих боях, після чого виїхав на відновлення.
З кінця липня був направлений на південний напрямок, де саме у н.п. Варварівка Миколаївська область.
3 жовтня по січень 2023 перебував у п.п. Станіслав, Херсонська область. 3 січня здійснював охорону державного кордону від ворожих ДРГ та БПІЛА на півночі Сумської області.
05 серпня 2023 року у складі підрозділу швидкого реагування виїхав на східний напрямок в н.п. Макіївка Сватівського району Луганська області, де в нерівному танковому бою загинув 02 жовтня 2023 року.
Головний сержант БОГАЧУК Іл’я Валерійович інспектор прикордонної служби вищої категорії-начальник першого відділення інспекторів прикордонної служби (кулеметник) другої прикордонної застави другого відділу прикордонної служби (тип С) (на ББА) прикордонної комендатури швидкого реагування 5 прикордонного загону Державної прикордонної служби України посмертно нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня.
13 грудня 2023 року посмертно присвоєно звання Почесного громадянина міста Чоп.
У Героя залишилися наречена, мати, бабуся та дідусь.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь