Чопська міська рада
Закарпатська область, Ужгородський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Інформація про роботу Чопської музичної школи за І півріччя 2024 року

Дата: 19.07.2024 10:43
Кількість переглядів: 56

Чопська музична школа надає державні гарантії естетичного виховання через доступність до надбань української та  світової  культури, створює сприятливі умови для забезпечення творчого, інтелектуального та духовного розвитку підростаючого покоління, рівних можливостей у здобутті мистецької освіти, розвиток творчих здібностей та виявлення найбільш  обдарованих дітей нашої громади і підготовка їх до вступу у вищі навчальні заклади мистецького спрямування.

Станом на січень 2024 року у Чопській музичній школі на чотирьох відділах навчалося 162 дитини з Чопської МТГ, із них 16 дітей ВПО. За освітньою програмою елементарного підрівня 97 учнів, з них 30 учнів першокласники та 14 учнів випускників. За освітньою програмою базового рівня в закладі навчалося  65 учнів, із них 17 випускників.

Батьківська плата за навчання у 2023/2024 навчальному році складала 225 грн. на місяць. Безкоштовно навчались  - 32 дитини різних пільгових категорій, у більшості це діти з багатодітних родин, 2 дитини з інвалідністю та 1 дитина  під опікою.

Педагогічний колектив закладу у 2024 році складався з 20 викладачів, з них 1 викладач за сумісництвом та два викладачі із категорії тимчасово переміщених.   

         Одним із пріоритетних напрямків роботи викладачів є просвітницька діяльність, мета якої підвищення загальної музичної культури, пропагування кращих зразків української і світової музики, виховання естетичного смаку молоді та патріотизму, формування любові до історії, культури та національних традицій рідного краю.

Упродовж І півріччя 2024 року завдяки високопрофесійній роботі викладачів  музичної школи:  Гурковської Віри Міклошівни, Гісем Маргарети Йожефівни, Ванци Елеонори Адальбертівни,  Дроздової Єви Федорівни, Заяць Наталії Валентинівни, Заяць Катерини Віталіївни, Балог Агнеш Павлівни Беловича Бейли Бейловича, учні продемонстрували високі досягнення, у міжнародних, всеукраїнських, обласних та регіональних конкурсах та фестивалях.  А  15 учнів здобули  ряд значних перемог:    

Обласний конкурс фортепіанних ансамблів здобувачів освіти мистецьких шкіл Закарпатської області:

  • Чижмар Антоніна (ЗЗСО №1, 3-Бкл.) та Вєтрова Анна (ЗЗСО №2, 4-Б кл) - лауреат І ступеня;
  • Чебан Аріна (ЗЗСО №1, 5-В кл.), та Комані Барбара (ЗЗСО №2, 5-А кл)  - лауреат І ступеня.

ІІІ Міжнародний відкритий конкурс піаністів ім.Д.Задора:

  • Комані Барбара  (ЗЗСО №2, 5-А кл)   - лауреат ІІ ступеня.

Всеукраїнський багатожанровий фестиваль – конкурс мистецтв «Талановиті, вільні, незалежні»:

  • Чебан Аріна (ЗЗСО №1, 5-В кл.) - лауреат І ступеня.

ХІV Міжнародний конкурс піаністів у м. Вашарошнємень (Угорщина)

  • Олексик Ангеліна (ЗЗСО №1,3-Б ) - лауреат ІІ ступеня;
  • Лиходій Софія (ЗЗСО №1, 8-А ) -  лауреат ІІІ ступеня;
  • Журавський  Денис (ЗЗСО №1, 3-А )    лауреат ІІІ ступеня.

Обласний конкурс індивідуальних виконавців старших класів здобувачів освіти мистецьких шкіл Закарпатської області:

  • Кашуба Марк - Іван (Великодобронський реформатський ліцей 8кл.) лауреат ІІІ ступеня;
  • Гудак Жофія (Соломонівська гімназія, 8кл)  - лауреат ІІІ ступеня.

Міжнародний двотуровий онлайн конкурс «Christmas  symphony», Кошице (Словаччина):

  • Р.Бенедек Дар’я (ЗЗСО №1,8-А кл.) - лауреат ІІ ступеня.

Обласний конкурс індивідуальних виконавців молодших класів  здобувачів освіти мистецьких шкіл Закарпатської області:

  • Орбан Олівер (ЗЗСО №2, 3 кл) -  лауреат І ступеня.

ІІІ Всеукраїнський двотуровий фестиваль-конкурс «Країна Кобзаря», м.Київ:

  • Івасюк Марія (ЗЗСО №1 7-Б) - лауреат І ступеня.

Міжнародний онлайн двотуровий фестиваль-конкурс «Canadian - Ukrainian» , Торонто:

  • Івасюк Марія (ЗЗСО №1 7-Б) - лауреат ІІ ступеня.

Міжнародний  мистецький фестиваль «Cseresznyevirag», м.Надьаршать Угорщина:

  • Семенчук Анастасія (ЗЗСО №1 4-Б) - лауреат І ступеня;
  • Кашуба Марк - Іван (Великодобронський реформатський ліцей 8кл.) -лауреат І ступеня;
  • Кашуба Мілан (ЗЗСО м.Есень 4кл.) - лауреат І ступеня.

У продовж  І півріччя 2024 року відбулося багато шкільних заходів та концертів, а саме: Різдвяна Коляда, «Українські вечорниці», «Вечір угорської культури»,   «Шевченківські вечори», «Вечір сучасної естрадної музики»,  День Матері, звітні концерти  учнів  фортепіанного відділу та народних інструментів,  концерти  учнівської  філармонії, класні концерти для батьків, три агітаційні концерти під час роботи літнього табору для дітей Чопської МТГ.

Учні та викладачі школи активно проявили свою громадську позицію беручи участь у чисельних благодійних концертах по збору коштів на підтримку ЗСУ та плетіння маскувальних сіток у с. Соломоново. Завдяки такій діяльності привернули увагу  громадської організації «Товариство українців у Фінляндії», які передали деякі музичні інструменти для учнів ВПО Чопської громади.

Результатами  методичної роботи педагогічних працівників Чопської музичної школи стали:

  • виступи з доповідями, презентаціями із загальних питань педагогіки та методики викладання фахових дисциплін в умовах війни –  виступило  12 викладачів;
  • проведення відкритих уроків, майстер-класів – 8 викладачів;
  • проведення творчих звітних концертів   – 20 викладачів.

У січні-лютому 2024року всі викладачі школи пройшли онлайн-курси з таких питань: «Інклюзія в мистецький освіті» та «Надання психологічної підтримки учасникам освітнього процесу». 

01 березня 2024 року на базі Чопської МШ пройшов Обласний семінар-практикум на тему «Особистісно – орієнтоване навчання на уроках додаткового інструменту фортепіано» для викладачів відділу «Загальне фортепіано»   початкових мистецьких закладів Закарпатської області. Під час даного семінару-практикуму особливу увагу приділили питанням пов’язаним із організацією та адоптацією учнів із особливими освітніми потребами. Даний захід підготували та провели такі викладачі нашої школи: Кривцун Аліна Валентинівна, Пономарьова Олена Іванівна, Дроздова Єва Федорівна, Заяць Катерина Віталіївна, Заяць Наталія Валентинівна та  Пілявська - Дьоминова Альона Іванівна.

Фінансування школи здійснюється за рахунок бюджету Чопської МТГ та надходжень від батьківської плати. На даний момент фінансування захищених статей та обов’язкових комунальних послуг проходить своєчасно та в повному обсязі. Але є ряд питань, які потребують додаткових фінансових витрат та негайних рішень, насамперед заохочень викладацького колективу, відзначення учнів-переможців чисельних конкурсів, забезпечення закладу необхідною оргтехнікою  для якісного впровадження вимог із нових освітніх програм.

У реаліях сьогодення, а саме енергетичної кризи в країні та планових відключень  електроенергії,  гостро постає питання про організацію навчального процесу у 2024/2025 навчальному році в музичній школі. Оскільки заклад повністю опалюється електричним котлом, потрібно вирішити питання про забезпечення  альтернативним живленням  заклад,  що дасть змогу зберегти дороговартісне обладнання школи (музичні інструменти) та організувати якісне навчання дітей за для майбутнього нашої громади.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь