Чопська міська рада
Закарпатська область, Ужгородський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

До уваги ветеранів війни, військовослужбовців та членів їх сімей Чопської міської ТГ

Дата: 19.07.2024 12:25
Кількість переглядів: 136

Фото без опису

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 09 липня 2024 р. №805 внесено зміни до постанови Кабінету Міністрів України від 21.06.2017 р. №432 «Про затвердження Порядку та умов забезпечення соціальної та професійної адаптації осіб, які звільняються або звільнені з військової служби, з числа ветеранів війни, осіб, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, членів сімей таких осіб, членів сімей загиблих (померлих) Захисників та Захисниць України та постраждалих учасників Революції Гідності» і від 18.03.2024 р. № 307 «Деякі питання ментальної, спортивної, фізичної, психологічної реабілітації та професійної адаптації ветеранів війни, членів їх сімей та деяких інших категорій осіб».

Дія цих Порядку та умов не поширюється на осіб, які відповідно до Закону України «Про зайнятість населення» проходили протягом трьох останніх років професійне навчання, підготовку, перепідготовку, підвищення кваліфікації.

Умовами забезпечення професійної адаптації відповідно до Порядку та умов є:

  • Відповідність навчання за актуальними на ринку праці професіями (спеціальностями), що користуються попитом на ринку праці,
  • Наявність підстав для підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації,
  • Наявність вакансій, на які потенційно може бути працевлаштована особа за результатами професійної адаптації .

Професійна адаптація здійснюється шляхом:

  • Підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації за робітничою професією, у тому числі підвищення кваліфікації за освітніми програмами/робочими освітніми програмами,
  • Отримання іншої спеціальності на основі здобутого раніше ступеня (рівня) освіти, підвищення кваліфікації, проходження спеціалізації, у тому числі із скороченим строком навчання,
  • Отримання другого (магістерського) рівня вищої освіти на основі (бакалаврського) рівня вищої освіти. При цьому вартість такого навчання не повинна перевищувати 15-кратний розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб, визначеного законом на момент вступу до закладу освіти.

Центри зайнятості інформують місцеві органи про професії/спеціальності, що користуються попитом на ринку праці, з урахуванням можливостей працевлаштування осіб з інвалідністю.

Професійна адаптація для особи з інвалідністю, дитини з інвалідністю забезпечується з урахуванням рекомендацій, визначених в її індивідуальній програми реабілітації.

Особа для отримання послуг з професійної адаптації звертається до місцевого органу за адресою задекларованого/зареєстрованого місця проживання (перебування) або за місцем фактичного проживання (перебування) із заявою в паперовій формі, зокрема шляхом надсилання її на адресу електронної пошти.

До заяви додається (додаються) засвідчена (засвідчені) в установленому порядку копія (копії)/ сканована копія (скановані копії)/фотокопія (фотокопії):

* посвідчення, що підтверджує наявність одного зі статусів, визначених пунктом 1 цих Порядку та умов,

* свідоцтва про шлюб, для дітей – свідоцтва про народження (для членів сімей осіб, які звільняються або звільнені особи з військової служби, з числа ветеранів війни, осіб, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною),

* індивідуальної програми реабілітації (для осіб з інвалідністю, дітей з інвалідністю).

Послуга з професійної адаптації надається особі в порядку черговості. Особа може повторно отримати послугу з професійної адаптації, але не раніше ніж через три роки після отримання такої послуги.

Професійне навчання здійснюється за очною (денною, вечірньою), заочною, дистанційною, екстернатною, індивідуальною (на робочому місці (на виробництві), дуальною формами здобуття освіти або шляхом їх поєднання, а також за індивідуальними навчальними планами.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь