Чопська міська рада
Закарпатська область, Ужгородський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Інформація щодо водопостачання від залізниці (ДОКУМЕНТ)

Дата: 25.09.2024 16:30
Кількість переглядів: 262

 

Відсутність водиВодопостачання завжди було однією з найбільших проблем Чопа. Упродовж багатьох років водопостачання здійснювалося лише залізницею. Однак водозабір виконавчої філії «Цент будівельно-монтажних робіт та експлуатації будівель і споруд» АТ «Українська залізниця» на річці Латориці мав застаріле обладнання, на мережі траплялися постійні прориви. Час ішов, проте жодних інвестиційних вкладень у цей водозабір так і не було здійснено: усі попередні проблеми лише потроїлися. Тож прориви і відключення лише почастішали.

Вирішенням цієї багаторічної проблеми було будівництво власного міського водозабору на підземних свердловинах. І саме такий життєво необхідний проєкт було запущено в експлуатацію у 2020 році.  Паралельно тривало прокладання мережі водопостачання. Успішно було завершено та запущено першу чергу мережі водопостачання, яка охоплює вулиці Берег, Миру, Спортивна, Йосипа Бокшая, проспект Залізничників та інші, а в 2021 році було споруджено частину другої черги вздовж вулиці Квітової, Майстерської, частини вулиці Головної та Молодіжної.

Проте почалося повномасштабне вторгнення, що змусило поставити на паузу чимало проєктів, серед яких і продовження мережі водопостачання. Але попри виклики сьогодення, ми розуміємо нагальну необхідність продовження цього будівництво, особливо зважаючи на останні тижні. Тому було вирішено розпочати спорудження частини мережі вздовж вулиці Лесі Українки, частково вулиці Шкільної та Молодіжної. Це допоможе забезпечити якісним водопостачанням ще частину міста, серед якої й Чопський ліцей та прикордонна частина.

Однак, на превеликий жаль, частину міста досі забезпечує водопостачанням залізниця, яка дуже часто має перебої чи взагалі кількаденну відсутність води. У таких випадках керівництво міста негайно зв’язується з представниками залізничного водозабору, проте відповіді щодо ситуації зазвичай орієнтовні або не відповідають дійсності. Час від часу питання взагалі залишаються відкритими…

Така сама ситуація склалася протягом останнього місяця. До міської ради зверталося чимало мешканців щодо проблематичного водопостачання чи його повної відсутності. У зв’язку з цим було написано лист-вимогу до директора виконавчої філії «Цент будівельно-монтажних робіт та експлуатації будівель і споруд» АТ «Українська залізниця» Євгенія Марцинюка щодо надання пояснень про причини такої жахливої роботи водозабору, розташованого на річці Латориця у районі міста Чоп.

Ми сподіваємося, що ситуація з водопостачанням буде вирішена найближчим часом, а Філія проінформує наших мешканців про цю ситуацію.

Про відповідь Філії ми проінформуємо додатково, тому слідкуйте за офіційним вебсайтом.

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь