Чопська міська рада
Закарпатська область, Ужгородський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

У міській раді продовжилося обговорення питання відкриття поліцейської станції та введення посади поліцейського офіцера громади (ФОТО)

Дата: 08.02.2022 16:28
Кількість переглядів: 417

Фото без опису

Як ми повідомляли, минулого тижня у міській раді обговорювалося питання щодо відкриття поліцейської станції та введення посади поліцейського офіцера громади на території Чопської МТГ. Сьогодні, 8 лютого, за ініціативи керівництва міської ради у залі засідань відбулася друга нарада за участі працівників міськради, депутатського корпусу та представників Головного управління Національної поліції в Закарпатській області.

Захід розпочав міський голова Валерій Самардак, який нагадав присутнім, що обговорення створення поліцейської станції розпочалося ще минулоріч. Зокрема, було наголошено, що для вдалої роботи представникам поліції було запропоновано приміщення з відповідним матеріально-технічним забезпеченням у адміністративній будівлі села Соломоново. Для цього на засіданні 5 сесії восьмого скликання від 12 травня 2021 року було прийнято рішення №11 «Про внесення об’єкту оренди до Переліку другого типу», відповідно до якого включено до Переліку другого типу об’єкт оренди - нежитлові приміщення загальною площею 74.7 кв. м, розташовані на першому поверсі громадської будівлі за адресою с. Соломоново, вул. Миру №2, Ужгородського району, Закарпатської області, з визначенням статусу об’єкта оренди як «вільний». Наступним етапом стане рішення про передачу приміщення в оренду безпосередньо.

Разом із тим про введення посади на території Чопської МТГ поліцейського офіцера громади розповів начальник управління превентивної діяльності ГУНП в Закарпатській області Олександр Приходько.  Зазначено, що створення посади ПОГ націлено на відновлення співпраці та зв’язку між громадою і Національною поліцією.

У подальшому поліцейський офіцер громади тісно співпрацюватиме з керівництвом, управліннями та відділами міської ради, депутатським корпусом. Зокрема, загальний план роботи ПОГ затверджуватиметься спільно міським головою та керівництвом поліції.

Для забезпечення ефективної роботи поліцейського офіцера громади необхідно забезпечити робочим місцем на території громади. Крім того, потрібно буде придбати транспортний засіб за рахунок бюджету міської територіальної громади, котра використовуватиметься лише офіцером громади тільки на території громади. Як зазначив Олександр Приходько, транспортний засіб залишатиметься на балансі громади і передаватиметься поліції у безкоштовне користування відповідно до договору прийому-передачі.

Зважаючи на кількість мешканців громади, у Чопській МТГ може бути введено навіть 3 посади поліцейського офіцера громади. У найближчому часі заплановано введення у Чопській МТГ двох посад ПОГ, одного з яких транспортним засобом буде забезпечувати Національна поліція.

Введення посади поліцейського офіцера громади буде сприяти профілактики злочинності, забезпечення публічної безпеки і порядку на території Чопської  міської територіальної громади.

Наостанок секретар міської ради Галина Цар наголосила на необхідності подання звернень від поліції до міської ради для найшвидшого опрацювання та подальшого затвердження на черговому засіданні сесії.

Дільничний офіцер поліції – посадова особа, яка представляє Національну поліцію на визначеній території (поліцейській дільниці). Діяльність дільничних спрямована на забезпечення публічного порядку, протидію злочинності та формування правосвідомості громадян шляхом постійної взаємодії з громадськістю та місцевими органами.

Напрямки діяльності дільничних офіцерів поліції:

- виявлення причин та умов, що призводять до вчинення правопорушень і здійснення відповідної профілактичної роботи;

- своєчасне реагування на звернення громадян про кримінальні, адміністративні правопорушення або події;

- провадження у справах про адміністративні правопорушення;

- вживання заходів для запобігання та припинення насильства в сім’ї;

- контроль за дотриманням спеціальних правил зберігання і використання зброї та спеціальних засобів індивідуального захисту;

- вживання заходів для забезпечення публічної безпеки та порядку під час примусового виконання судових рішень, рішень інших органів (посадових осіб);

- участь у здійсненні заходів, спрямованих на соціальну адаптацію осіб, які звільнилися з місць позбавлення волі;

- взаємодія у межах контрольованих прикордонних районів зі співробітниками прикордонної служби щодо проведення превентивних заходів з протидії нелегальній міграції та іншій протиправній діяльності.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь