Чопська міська рада
Закарпатська область, Ужгородський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

У Чопі завершився 126-й Всеукраїнський мистецько-соціальний захід «Мамина весна» (ФОТО, ВІДЕО)

Дата: 28.04.2023 15:50
Кількість переглядів: 1051

Фото без опису

Сьогодні, 28 квітня, у Чопі продовжився 126-й Всеукраїнський мистецько-соціальний захід «Мамина весна», приурочений до Дня прикордонника України, організований за ініціативи громадської організації «Культурно-спортивне об’єднання інвалідів» м. Сміла, КЗ «Центр культури і дозвілля Чопської МТГ» та за підтримки Чопської міської ради.

Нагадаємо, що стартував захід учора в селі Соломоново, де було висаджено яблуневий «Сад Перемоги».

Сьогоднішній день розпочався з ходою центральною частиною міста. Після цього поблизу пам’ятного знаку «Вшанування учасників бойових дій» розпочався мітинг-реквієм, присвячений пам’яті загиблим у зоні АТО, ООС та  на  війні з російською федерацією:

Коханому Артему Миколайовичу

Ковалю  Олегу Миколайовичу

Уру Олександру Олександровичу

Гербіну Миколі Валентиновичу

Луценку Павлу Сергійовичу

Голубці Віталію Івановичу

Ляльо Віталію Миколайовичу

Літераті Олександру Олександровичу

Димченку Андрію Ігоровичу

Дубовому Максиму Леонідовичу

Олійнику Олександру Володимировичу

Бердянському Олегу Ігоровичу

Сипавці Андрію Олександровичу

Імена наших Героїв навіки закарбовані в книгах пам’яті нашої громади.

«Тиша, цілковита тиша навкруги, навіть повітря застигло, тільки чутно, як б’ються в унісон такт метроному сотень сердець – це хвилина мовчання. Найвищою нагородою тих, хто уцілів, – є життя, а для загиблих – пам’ять. Вічна пам’ять героям нашого часу».

Присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих Героїв, поклали квіти до пам’ятного знаку та засвітили лампадки. На знак вшанування прозвучали пісні «Пам’ятай країно» і «Порвалась остання струна» у виконанні хорової групи хору ветеранів та вокального ансамблю «Талісман» та «Пливе кача» акапела від солістки КЗ «Центр культури і дозвілля Чопської МТГ» Віра Сентипал.

Молебень за полеглими воїнами провели військовий капелан  прикордонного загону та священнослужителі нашої громади.

Після цього на площі Європейській відбувся тематичний концерт «Мамина весна» «Переможемо з піснею …», присвячений пам'яті про тих, хто загинув за нашу державу, а також подяка та вітання військовослужбовцям прикордонного загону з Днем прикордонної служби України та тим бійцям, які й досі боронять нас від окупанта.

Всеукраїнський проєкт «Мамина весна» заснований на початку 20 лютого 2014 року. Упродовж цього періоду відбулося вже більше 125 благодійних заходів у 13 областях України, висаджено більше 13 гектарів саду, встановлено 125 стел, вшановано більше  3 450 матерів, які втратили своїх синів та дочок у російсько-українській війні з 2014 року по теперішній час.

«Сьогоднішній захід організовано, аби віддати данину тим, хто загинув за Україну та висловити підтримку їхнім матерям, сім’ям, рідним та побратимам!
Багато випробувань випало на долю українських солдатів і офіцерів. Але наша прикордонна служба вірна своїм традиціям. Вона твердо стоїть на варті спокою усього кордону на нашій землі. Любов до Батьківщини, високий професіоналізм та вірність присязі допомагають з честю виконувати завдання з охорони територіальної  цілісності та незалежності рідної землі».

Перед присутніми виступив міський голова Валерій Самардак, котрий подякував кожній матері та батьку, дружині та дітям загиблих захисників, висловив щирі слова співчуття через втрату рідної людини.

Із нагоди Дня прикордонника України Почесною відзнакою Чопської міської ради нагороджено начальника 94 прикордонного загону Руслана Цапюка, грамотами відзначено прикордонників Ігоря Єськіна, Євгена Зама, Олега Кононця. Також за багаторічну військову службу, співпрацю та роботу на благо громади Почесною відзнакою нагороджено командира військової частини Т0300 Станіслава Приходька.

Для рідних і близьких загиблих Героїв нашої громади, для прикордонників із музичними, віршованими та танцювальними номерами виступили: аслужений артист естрадного мистецтва України Олег Стадник (місто Хмельницький), Заслужена артистка естрадного мистецтва України Галина Мікуляш (місто Львів), поет-пісняр Олег Клітинський, керівниця хореографічного ансамблю «Фаєтон» Олександра Анісова (Одеська область), Сніжана Чепурна (м. Одеса), Марія Голюк (м. Хмельницький), ансамбль «Обрій» (місто Бершадь Вінницької області), народний  хореографічний ансамбль народного танцю «Ритм» Есенського СБК-філії, соліст Тисаашванського СБК – філії Петро Шалата, танцювальний колектив «Kids dance», вокальний колектив «Асорті», вокальний ансамбль «Талісман», солісти КЗ «Центр культури і дозвілля Чопської МТГ» Кіра Данилич, Оксана Волос і Віра Сентипал.

Висловлюємо подяку спонсорам за підтримку та допомогу в організації заходу.

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь