Чопська міська рада
Закарпатська область, Ужгородський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Чоп і Білозерка Херсонської області підписали угоду про співпрацю (ФОТО)

Дата: 04.07.2024 13:44
Кількість переглядів: 214

Фото без опису

Чопська міська територіальна громада продовжує підтримувати населені пункти, які потерпають від нападів і атак росіян. Нещодавно міський голова для налагодження партнерських стосунків відвідав Куп’янськ Харківської області. А напередодні поїздки для Куп’янської МТГ із бюджету громади було виділено 1 мільйон гривень.

Також продовжується співпраця та підтримка півдня. Зокрема, у 2022 році, після деокупації Херсону, для відновлення міста з бюджету громади було виділено 1 мільйон. А в червні 2023 року Чопська міська рада виділила кошти у розмірі 700 тисяч  гривень для Білозерської селищної територіальної громади Херсонської області, яка зазнала значних руйнувань і пошкоджень внаслідок підриву Каховської ГЕС і постійних обстрілів російськими окупантами. Крім того, для мешканців селища був відправлений вантаж із гуманітарною допомогою.

І сьогодні, 4 липня, очільник Чопської МТГ Валерій Самардак відвідав Херсон, який постійно потерпає від російських обстрілів і зазнає значних руйнувань. Однак місто не здається й обороняється. І на цьому фото видно захисні споруди, з-за котрих виглядає Дніпро, який поки знаходиться у сірій зоні, але незабаром буде знову радувати містян своїми привітними водами.

Фото без опису

Основною ціллю сьогоднішнього візиту міського голови були відвідини Білозерки, для якої за кошти працівників Чопської міської ради придбано 2 засоби радіоелектронної боротьби. Тож один прилад було передано для потреб громади, а інший — військовим. Сподіваємося, що РЕБи допоможуть білозерцям і нашим воїнам блокувати ворожі дрони та зберегти свої життя!

Фото без опису

Протягом свого візиту Чопський міський голова зміг побачити, яких руйнувань зазнала Білозерська СТГ від бомб, ракет і підриву Каховської ГЕС, адже частина території громади була повністю затоплена. Також разом із адміністрацією громади Валерій Самардак відвідав Миролюбівську ЗОШ І-ІІІ ступенів, де поспілкувався та обмінявся думками щодо навчального процесу з Міністром освіти і науки України Оксеном Лісовим, першим заступником голови Херсонської ОВА Дмитром Бутрієм і начальником Управління освіти і науки ОВА Тетяною Юшко.

Водночас під час зустрічі було підписано угоду про співпрацю та партнерство між нашими громадами. Ми продовжуватимемо надавати всебічну допомогу та підтримку як фінансову, так і моральну. Нагадуватимемо, що жодне місто, село чи селище не забуте, будемо й надалі поєднувати захід зі сходом і півднем, адже Україна єдина і неподільна.

Наостанок керівники рад обмінялися прапорами громад, запевнили одне одного у подальшій плідній і тісній співпраці та домовилися про зустріч уже на теренах нашої  Чопської МТГ.

Разом ми сила! Разом до ПЕРЕМОГИ!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь