Чопська міська рада
Закарпатська область, Ужгородський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Актуальне

07 Червня, 2023 р., 16:09
Капровий жук (Trogoderma granarium Everts.) – небезпечний шкідливий організм запасів зерна. Жук має особливість накопичуватися у щілинах стін. Це багатоїдний шкідник, який має високий ступінь пристосованості. Він пошкоджує понад 100 видів культур. Завдає шкоду зерну пшениці, ячменю, вівса, жита, рису, кукурудзи, зернопродуктам, арахісу, ячмінному солоду, бобовим та продуктам їх переробки, комбікормам тощо. Може пошкоджувати різноманітні пакувальні матеріали. Комаха невеликого розміру з роду зерноїдних шкіроїдов (Trogoderma). Покритий дрібними волосками, зовнішній вигляд сильно відрізняється. Перетворення повне, личинки здатні впадати в діапаузу.Його батьківщиною вважають Індію, де жука вперше зареєстрували 1894 року. Але з розвитком торговельних зв’язків капрового жука було завезено до Європи та Америки. Вогнища виявлено в Середній Азії (Узбекистан, Туркменистан, Таджикистан), у Росії (Краснодарський край).
07 Червня, 2023 р., 14:36
Місія Благодійної організації «Міжнародний благодійний фонд «Незламна українська нація» —  об’єднати всю прогресивну та небайдужу спільноту для захисту та відбудови Української держави.
06 Червня, 2023 р., 15:27
Пам'ятка учасникам бойових дій, які втратили функціональні можливості кінцівки або кінцівок

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь